ENGLISH


HRVATSKI


100% Byron

U školi Byron pripremamo polaznike svih stupnjeva za polaganje zahtjevnih Cambridge ESOL ispita. S ponosom ističemo da su po rezultatima od 20.07.2011 i ovoga puta svi naši redovni kandidati položili sve prijavljene ispite od prvog pokušaja.
   Èestitamo!

Uzrast 15+

Pripremni tečajevi su namijenjeni srednjoškolcima i odraslima, i svi tečajevi engleskog u Byronu vode istom cilju - međunarodnoj diplomi. Ispiti se prijavljuju tri mjeseca unaprijed, a Byron organizira simulaciju testa pravih ispita - Mock test.


ESOL ispiti - veliki uspjeh škole stranih jezika Byron

Priprema za međunarodno priznate ispite engleskog jezika najviših stupnjeva: FCE, CAE, CPE.

Preko 2 milijuna ljudi godišnje polaže Cambridge ESOL ispite kako bi stekli vodeće međunarodno priznate diplome engleskog jezika kao uvjet pri upisu na fakultet, pri zaposlenju ili napredovanju u karijeri. ESOL diplome priznaje većina svjetskih sveučilišta, poduzeća i državnih službi. Cambridge ESOL ispite provodi British Council a izrađeni su prema standardima Vijeća Europe i ALTE-a, te testiraju 4 jezićne vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor. Ispiti se polažu nekoliko puta godišnje po unaprijed određenim terminima.
Više informacija...


Svaki ispit odgovara određenoj razini znanja na europskoj referentnoj tablici (CEF).
Više informacija...

Kao jedina škola stranih jezika u Puli, Byron priprema i prijavljuje polaznike za ESOL ispite o čemu svjedoči Byronov Certifikat dobijen od University of Cambridge ESOL Examinations. Byronov tim pomoći će vam u pripremi za FCE, CAE, CPE.
Više informacija...

Svi Byronovi polaznici su položili ESOL ispite od prvog pokušaja.

General English Certificates ( FCE, CAE, CPE ) - OPĆI ENGLESKI

Sve što ste oduvijek htjeli znati i naučiti praktično primijeniti na engleskom jeziku. Razjasniti ćemo nedoumice, te jasno vodeći ove zanimljive tečajeve naučiti ćete kako vješto izraziti mišljenje, shvatiti bit ili preformulirati izjavu osnažujući sve 4 spomenute vještine.Tečaj počinje edukacijom o tipovima zadataka na ispitima i načinu ocjenjivanja znanja, nakon čega slijedi među polaznicima omiljena Byronova Tenses chart, gramatička bomba osvještenja pravilne upotrebe vremena.
Naučiti ćete kako sa sigurnošću i lakoćom:
 • pisati poslovna i neformalna pisma koristeći brainstorming
 • govoriti o bilo kojoj temi
 • razumjeti govornika u živoj ili snimljenoj komunikaciji
 • usvojiti ogroman broj novih riječi i frazema
 • razumjeti pisani tekst i brzo shvatiti srž
FCE - nivo B2, CAE - nivo C1, CPE - nivo C2 ( priznat za sudske tumače)
Trajanje: 80 - 100 sati

Business English Certificate (BEC) - POSLOVNI ENGLESKI

BEC spada u ESOL ispite i moguće ga je polagati na 3 CEF stupnja: B1, B2 i C1.Za BEC tečajeve škola stranih jezika Byron koristi najsuvremenije materijale nastale u suradnji s tjednikom The Economist, vodećim svjetskim poslovnim magazinom.Tečajevi su namijenjeni osobama koje žele steći kvalifikaciju iz engleskog poslovnog jezika.Neki od njih će naučiti na engleskom jeziku mnogo i o samom businessu, dok će druge koristeći postojeće znanje iz svijeta poslovanja, naučiti koristiti ga na engleskom jeziku.Mnoge tvrtke prihvaćaju BEC diplome kao mjerodavan dokaz o nivou znanja poslovnog jezika što ovaj ispit čini idealnim za managere, tajnice, službenike te učenike i studente ekonomske i poslovne orijentacije koji razmišljaju o napredovanju u karijeri. Suvremene teme koje se obrađuju na sva tri stupnja su slične ali prilagođene stupnju općeg znanja engleskog jezika:
 • osobno predstavljanje
 • prezentacija proizvoda i usluga
 • telefonska komunikacija
 • poslovno dopisivanje
 • email, fax poruke, zapisnici, izviješća, pisma, podsjetnici, izviješća za medije, životopis
 • tumačenje grafičkih prikaza,prihvaćanje i odbijanje ponude itd...
BEC ispiti se polažu u 3. 5. 6. i 11. mjesecu u Rijeci i Zagrebu.
Više informacija...

Trajanje: 80 sati, 2 x 2 sata tjedno u popodnevnim satima
International Legal English Certificate (ILEC) - PRAVNI ENGLESKI
Prvi međunarodno priznati ispit pravnog engleskog jezika na nivou B2 i C1. Engleski kao lingua franca današnjice obogaćen je dugoočekivanim testom za provjeru znanja u domeni prava. Nastao u suradnji Univerziteta u Cambridgeu i vodeće europske tvrtke odvjetnika-lingvista - TransLegal (www.translegal.com) namijenjen je sadašnjim i budućim pravnicima i odvjetnicima koji moraju vladati engleskim u međunarodnim pravnim okvirima.
Više informacija...

Cilj mu je osposobljavanje struke koja koristiti engleski u trgovačko pravnom okruženju.Pristup je tematski te tako pomaže polaznicima da prodube svoje znanje jezika u području općeg trgovačkog prava - pokrivanjem tema privrednog prava (ugovori, prodaja, nekretnine). Tečaj nudi intenzivno vježbanje sve četiri vještine (čitanje, pisanje, slušanje, govor) te razvija kompetenciju u ključnim tehnikama objašnjavanja i savjetovanja.

Pruža raznolikost autentičnih pravnih tekstova za čitanje - od onih pisanih poput klauzula ugovora, privredne dokumentacije, trgovačkih statuta, pravnih mišljenja do pravnih prezentacija, diskusija i odvjetnik-klijent intervjua. ILEC priznaju vodeće međunarodne udruge odvjetnika, kao što su European Company Lawyers Association, International Association of Young Lawyers, European Young Bar Association i European Law Students Association.Tečaj je pogodan i kao tečaj općeg pravnog jezika i kao priprema za polaganje ispita ILEC. Da bi se tečaj mogao pratiti potreban je B2 stupanj znanja engleskog jezika.
ILEC ispiti se održavaju u 5. i 11. mjesecu u British Councilu u Zagrebu.
Trajanje: 100 sati, 2 x 2 ili 1 x 3 tjedno.